Chișinău, str. Ion Creangă 82/1 0 68 530 055 / 0 79 531 555
Reprezentant unic

Tencuiala autonivelanta

Instructiuni pas cu pas

GRUNDARE

PREGĂTIRE

Condiţia importantă pentru folosirea productului "NIVELIX" este baza solidă. Este necesar examinarea detaliată a tecuielei pentru părţi slabe şi defecte. Dacă se găsesc aşa fel de părţi slabe, ele ar trebui să fie îndepărtate şi refăcute. Dacă baza are crăpături mari, este necesar ca acestea să fie tratate în prealabil cu "SUPERFIX" – în calitatea sa de compoziţie de reparaţii. Baza se curăţă de praf, deşeuri şi grăsimi apoi se aplică grundul "NIVELIX GRUND". Grundul se aplică cu /trafalet/ rolă teddy. Primul strat - grund, diluat cu apă în proporţie 1:5; al 2-ea strat - grund, diluat cu apă în proporţie 1:3. Un sac de 20 de kg "NIVELIX" se varsă în găleata mixerului sau într-un vas potrivit şi se adaugă între 6-6, 5 litri de apă, în funcţie de temperatura mediului. Soluţia este amestecată cu mixer electric (400-600 rot / min), timp de 3 minute. Amestecul omogen obţinut este lăsat să stea 5 minute - până la dizolvarea completă a componentelor chimice. Apoi, soluţia este amestecată din nou pentru 1-2 minute. La aplicarea mecanizată- găleata mixerului se goleşte cu ajutorul unei pompe şi furtun. La aplicarea manuală – vasul cu "NIVELIX" se varsă treptat peste podeaua tratată deja cu grund.

APLICARE

ÎNTINDERE

"NIVELIX" se varsă începând de la locul cel mai îndepărtat al spaţiului,mergând spre uşa de intrare. În timpul întinderii, în zonele separate, unde de obicei se întrunesc substanţele din două vasuri diferite, "NIVELIX" se răspândeşte cu o mistrie lungă. Mistria n-ar trebui să lase orice margini pe suprafaţă, acesta este un criteriu că soluţia este preparată bine. • TIMP DE MANIPULARE CU SOLUŢIA RESPECTIVĂ - 20 MINUTE. • CONSUM PRECIS: 1,5 kg/mp pentru fiecare mm de grosime al stratului.

PARDOSEA FINIŞATĂ

Dupa aplicarea "NIVELIX"-ului trebuie să se asigure o temperatură (8-20оС). Să se evite accesul direct al luminii solare sau apariţia curentului de aer. Pardoseaua e gata peste 24 ore. Se poate umbla pe ea. Peste 48 ore pe pardosea se aplică grund în proporţie 1:5. După 3 la 5 zile se poate aplica şi suprafaţa de finişare. Dacă folosiţi "NIVELIX RAPID" pe podea se poate umbla peste 4 ore şi suprafaţa de finişare se pune peste 1-2 zile.