Chișinău, str. Ion Creangă 82/1 0 68 530 055 / 0 79 531 555
Reprezentant unic

Sistem termoizolant

image_290
Baza de aplicare poate fi – cărămidă, beton sau gazbeton.
AVANTAJELE PRINCIPALE ALE SISTEMULUI:

  • Reduce costurile pentru încălzire sau răcire cu 30 %,
  • Creează un microclimat normal în toate anotimpurile,
  • Creează comfort mai mare de trăire,
  • Permite formarea estetică a faţadei fără să limiteze posibilităţile,
  • Asigură o viaţă mai lungă a clădirii.

Componentele sistemului si/sau uneletele necesare

Adeziv Superstirofiks

Placă termoizolantă "BAUMASTER - EPS-F"

Adeziv pe bază de ciment pentru lipirea placilor termoizolante expandate (EPS) si extrudata (XPS). Placă termoizolantă din penopolistirol expandat cu densitate: 15-25 kg/mcub. Dimensiuni: L = 1000, 1200 mm, B = 500 mm, grosime = 20, 30, 40, 50, 60, 80, 100 mm.

Dibluri şi cuie pentru ataşarea plăcilor termoizolante

KLEBESPACHTEL BIANCO BAUMASTER – adeziv pentru plăcile termoizolante

In funcţie de materialul de izolare termică şi densitatea sa se folosesc dibluri cu lungime şi grosime diferită. Pentru polistirol se foloses dibluri plastice iar pentru vată minerală se pot utiliza atat metalice cat şi plastice. Adeziv / Spacluit pentru exterior alb cu fibra de sticla

Plasă din fibră de sticlă BAUMASTER

PUTZGRUND BAUMASTER – grund intaritor penntru tencuieli

Pasă din fibră de sticlă rezistentă la mediul alcalin, pentru armarea masei de şpaclu. Previne aparitia crapaturilor. Dimensiunea pătrăcelelor: 5х5mm. Grund intaritor cu o absorbabilitate mare, regerenativ pentru pregătirea pereţilor înainte de aplicarea tencuielilor decorative.

DEKORPUTZ BAUMASTER — tencuială decorativă polimeră

Tencuieli decorative minerale, acrilice si siliconice.

Instructiuni pas cu pas

PREPARAREA BAZEI

PREPARAREA ADEZIVULUI

Suprafaţa pe care o să fie fixate plăcilor termoizolante, trebuie să fie uscată, fără praf şi degresată. Deviaţia de la suprafaţa plană nu trebuie să depăşească 5 mm pe metru liniar. La inegalităţi mai mari baza trebuie îndreptată şi egalizată înprealabil cu tincuială - BAUMASTER FM661 sau BAUMASTER FM 662. Nu se recomandă inegalităţilor mari pe bază să fie corectate de plăci termoizolante. Amestecul sub forma de praf se adaugă la apă în proporţie 3:1 (3 părţi amestec uscat la 1 parte de apă), Se amestecă bine cu mixerul mecanic, se aşteaptă 5 minute (până la dizolvarea polimerilor aditivi)şi se mestecă din nou pînă la obţinerea unui amestec omogen. Timpul de punere în operă a amestecului este 90 de minute.

APLICAREA ADEZIVULUI

LIPIREA PLĂCILOR TERMOIZOLANTE

Amestecul se aplică sub forma de dungi pe întreaga periferie plăcilor termoizolante iar pe mijlocul lor se aplică grămădiţe şahmatic poziţionate. Se lipesc pe baza respectivă şi se nivelează prin apăsare încetă şi ciocnire aşa că suprafaţa să fie plată (plăcile se aplică pe perete , privind metoda care este utilizată într-o zidarie de caramidă). Plăcilor termoizolante nu trebuie lăsate fără tencuială şi expuşe la razele directe solare mai mult de 15 zile.

FIXAREA PLĂCILOR

FIXAREA PLĂCILOR

Se fixează cu dibliri pe baza respectivă având grija să nu se strice nivelarea plăcilor.

TENCUIALĂ

STABILIREA PLASEI ARMARE

Pregătirea amestecului se face la fel ca pregătirea adezivului. Aplicarea tencuielei – amestecul se aplică cu şpaclu încolţit cu mărimea colţului de - 5 х 5 mm. La amestecul aplicat sub forma de dungi subţire se suprapune o plasă din fibră de sticlă armară rezistentă la alcaline şi se apasă în aşa fel că amestecul se iese prin orificiile plasei. Amestecul SUPERPLAST se aplică deasupra plasei în aşa fel ca ea să fie bine acoperită de un strat cu grosime de 1-2 mm şi să se obţină o suprafaţă plată, netedă şi egală. Pe colţurile faţadei se montează profile inoxidabile (colţ protector cu plasă).

TENCUIALĂ CU AL DOILEA STRAT

GRUNDARE

După uscării primului strat de tencuială se aplică al doilea cu scopul de a se obţine o suprafaţă netezită gata pentru aplicarea produsului de finişare. Prelucrarea ulterioară a faţadei - grundare, vopsire se face după uscării complete a tencuielei dar nu mai devreme de 7 zile. Grundul se alege conform culorii tincuielii decorative.

STRAT DE FINIŞARE

La sfârşit se aplică un strat (de finişare) de tencuială decorativă sau vopsea pentru faţadă, colorat sau decorat în culoare şi efect la alegere. Cu acesta este realizat şi aspectul vizual al clădirii.